Sponsorloop 40 jarig bestaan en Fit Kids

Geplaatst op woensdag 16 december 2015

Basisschool De Albatros bestaat 40 jaar en deelt vreugde met Stichting Fit Kids

 

De Albatros bestaat dit jaar 40 jaar en gaat dit groots vieren op vrijdag 22 april.

Daarom hebben alle kinderen van de Albatros afgelopen november met een sponsorloop meegedaan. Het doel was zoveel mogelijk geld op te halen voor de feestelijke activiteiten die in het voorjaar gepland staan,  ter ere van het 40 jarig bestaan van de Albatros. En de Albatros heeft een goed doel uitgekozen, Stichting Fit Kids,  om het opgehaalde geld mee te delen. Alle kinderen hebben tijdens de sponsorloop ontzettend goed hun best gedaan en een behoorlijk bedrag bij elkaar gelopen. Op dit moment is er rond de € 2800,- binnengehaald, dat is een geweldige prestatie!

Vandaag, woensdag 16 december, heeft de Albatros Fit Kids een cheque overhandigd van

€ 1400,-. Ook ouders die zich hebben ingezet tijdens de sponsorloop, waren hierbij aanwezig. De Albatros kijkt terug op een geslaagde dag en een mooie afloop.

 

Stichting Fit Kids is een organisatie voor chronisch zieke kinderen en kinderen die een beperking hebben of een langdurige aandoening, in de leeftijd van 6 tot 18 jaar oud. De keuze van dit goede doel was voor de Albatros makkelijk gemaakt, omdat Fit Kids alles te maken heeft met het bevorderen van de fysieke en mentale gezondheid door te bewegen. Voor de kinderen die bij Fit Kids een fitness- en oefenprogramma volgen is dat niet zo vanzelfsprekend, maar door goede professionele begeleiding ontdekken die kinderen weer het plezier in bewegen.

De Albatros heeft het plezier in bewegen en een gezonde levensstijl hoog in het vaandel staan. Dit jaar is de Albatros dan ook uitgeroepen tot gezonde school. Op 13 november 2015 heeft de school het vignet ‘gezonde school’ ontvangen, waarna er in het kader van het nationaal onderwijsontbijt door alle kinderen van de Albatros een gezond ontbijt is genuttigd.

fitkids