Over De Albatros

De Albatros is een openbare basisschool, gelegen in de wijk De Kogge. De Kogge is een groene wijk in Lelystad, waar kinderen de ruimte hebben om op straat te spelen. Rond de school zijn de huizen voorzien van een eigen parkeerplaats, waardoor er een overzichtelijke situatie wordt gecreëerd waar kinderen veilig kunnen bewegen. Tevens is de groenvoorziening kenmerkend voor dit gedeelte van Lelystad.

Bent u op zoek naar een basisschool voor uw kind(eren)?
Soms bent u op zoek naar een basisschool voor het eerste kind  en soms door een verhuizing of anderszins naar een nieuwe basisschool.DSCF7848
Voor elk kind is dat een spannende stap, maar ook voor de ouders. Een basisschoolleerling brengt een groot deel van zijn of haar tijd door op school. Een plek waar kinderen samen leren, spelen en zich voorbereiden op de toekomst. Een belangrijke plek dus om je thuis en op je gemak te voelen, want als je met plezier naar school gaat, dan leer je makkelijker. Ook ouders moeten vertrouwen hebben in de school en in het team. Alleen op die manier kan er een fijne samenwerking en betrokkenheid ontstaan tussen school en ouders die van groot belang is voor de ontwikkeling van een kind.

1 december tm 5 december 2012 234Op De Albatros wordt met hart voor kinderen gewerkt aan het doel van onze school: ”goed onderwijs voor alle kinderen.” Wij geloven er sterk in dat elk kind op eigen niveau kan ontwikkelen. We stellen hoge doelen, zonder daarbij het kind uit het oog te verliezen. We vinden het belangrijk dat er voldoende individuele uitdaging en ondersteuning is. Een rijke leeromgeving, waarin wij ons allemaal gehoord en begrepen voelen, draagt daartoe bij. Daarnaast worden de kinderen gestimuleerd om tot een gezonde en actieve leefstijl.

Daarom is het belangrijk dat ouders voor hun kind een school uitzoeken die bij hen past.