SchOOLwiki

zoekopdracht

Verkeer

De Albatros heeft het officiële verkeersveiligheidslabel. Regelmatig worden wij gecontroleerd en tot nu toe zijn wij nog steeds labelwaardig. We hebben we de herkeuringen met goed gevolg doorlopen.

Wij maken wat de verkeerslessen betreft gebruik van de methode: “Let’s go!” Deze methode sluit aan op het Verkeers-veiligheidslabel.
Let’s go! is de nieuwe  verkeersmethode voor groep 1 t/m 8. De methode is innovatief, interactief en heel veilig. Let’s go! speelt zich namelijk volledig op het digibord af. Met animaties, video’s, Google Street view en de Situatiebouwer bereiden wij de kinderen veilig op het verkeer voor. Door de samenwerking met de ANWB is Let’s go! misschien wel de leukste én beste verkeersmethode ooit!. Met Let’s go! Bereiden wij de kinderen bovendien goed voor op het Nationaal Verkeersexamen van de leerlingen van groep 8. Dit examen omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte. Dit ter voorbereiding op de dagelijkse rit naar de toekomstige school van het voortgezet onderwijs. Vooraf aan het examen vindt er een fiets controle plaats. Wordt de fiets afgekeurd dan mag de leerling niet deelnemen aan het praktijkexamen.

We hebben op De Albatros ook een vaste verkeersouder. (Yvonne Jas)  Zij helpt activiteiten rondom verkeer mede te organiseren en let op de verkeersveiligheid rondom school. Als er knelpunten zijn die te maken hebben met de veiligheid van onze kinderen en ouders bespreekt zij deze met de verantwoordelijke mensen van de gemeente Lelystad.